“Het voedsel dat vitaliteit, energie, kracht, gezondheid, blijmoedigheid en opgewektheid ten goede komt, dat heerlijk en aangenaam smaakt, voedzaam en lekker is, dat hebben de sattvische (evenwichtige) mensen graag”. uit: Bhagavad Gita (hoofdstuk 17, sloga 8)
De Ayurvedische voedingswijze is erop gericht de spijsvertering te stimuleren. Een goede spijsvertering zorgt ervoor dat je alles uit je voeding haalt wat je nodig hebt. In de Ayurvedische kookkunst wordt ook uitgegaan van de drie verschillende basisconstituties. Zowel wat je eet als hoe je je voedsel bereidt heeft effect op je constitutie. Iemand met een ‘Vata’ constitutie bijvoorbeeld verteert gekookt voedsel beter dan rauwkost. Terwijl iemand met een ‘Kapha’ constitutie rustig af en toe rauw voedsel kan eten. Iemand met een ‘Pitta’ constitutie kan beter weinig scherpe kruiden gebruiken. Ook plezier in het bereiden van de maaltijd en genieten van het eten zijn belangrijk, hierdoor neemt het effect van de juiste voeding nog meer toe. Een Ayurvedische maaltijd is lekker en voedzaam, een lust voor het oog en ruikt heerlijk.
Een workshop Ayurvedisch koken begint om 10.30 uur met een theoretisch gedeelte. Daarna bereiden we de lunch en maken we verschillende Indiase gerechten. Na de lunch is er tijd voor een wandelingetje. Vervolgens gaan we van start met het bereiden van een uitgebreid Ayurvedisch diner. We sluiten de dag om 18.00 uur af nadat we samen lekker hebben gegeten.
Deelname workshop vanaf € 85,- per persoon.