Hemelsleutel Ayurveda Lifestyle

Gezondheid

Vitaliteit

SpiritualiteitMia Verkuijlen

Het is alweer dertig jaar geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met Ayurveda. Vrijwel alles wat in Nederland over Ayurveda te vinden is heb ik gelezen. Ik ontdekte dat veel van mijn eerdere studies over gezond leven hun grondslag hebben in de Ayurveda. Tussen 1997 en 2006 volgde ik colleges over Ayurveda, die door Indiase doktoren gegeven werden, in het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen.

In 2001 reisde ik 5 maanden door India en bracht veel tijd door in Ayurvedische klinieken waar ik verschillende massagetechnieken in praktijk leerde brengen. Weer thuis wilde ik mij meer verbinden met Ayurveda in Nederland en volgde een cursus Ayurvedische massage en een schriftelijke cursus over Ayurveda.

 

In 2002 reisde ik weer naar India. Gedurende 15 dagen volgde ik verschillende Ayurvedische workshops. Aan de Dayanand Ayurvedic College te Punjab woonde ik een aantal seminars over Ayurveda bij. Ook bezocht ik een laboratorium waar ik workshops volgde over de werking van Ayurvedische kruidenpreparaten. Vervolgens verbleef ik nog drie weken in een Ayurvedische kliniek in New Delhi waar ik massage- en kooklessen had. Tijdens deze reis kwam ik ook in contact met de van authentiek Indiase levenswijze Vedanta. Ik voel mij zeer verbonden met deze cultuur en haar tradities.  Reizen naar India

De afgelopen 20 jaar reisde ik met enige regelmaat naar India om mijn kennis over Ayurveda en Vedanta uit te breiden. Elke keer kwam ik zeer geïnspireerd terug. Ik geniet ervan mijn kennis te delen met de mensen die bij mij komen voor een massage of kookworkshop.

Het is prachtig om te zien hoe Ayurveda invloed heeft op hun gezond- en welzijn, en dat steeds meer mensen mijn enthousiasme over Ayurveda delen.